Sportcentrum StedebroeC5 TIPS OM GEHYDRATEERD TE BLIJVEN

5 TIPS OM GEHYDRATEERD TE BLIJVEN

Dat je iedere dag voldoende water moet drinken, weet je ondertussen al. Maar zeker tijdens warme zomerdagen is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Dankzij deze 5 tips is dat geen probleem.

60% van je lichaam bestaat uit water. Het geeft energie, is bevorderlijk voor je spijsvertering, zorgt dat je minder hongeraanvallen krijgt en houdt huid en haar gezond. Het is dus écht belangrijk goed gehydrateerd te blijven, zeker bij warm weer. Voel je je moe? Dan is de kans groot dat je lichaam dringend nood heeft aan hydratatie. Niet onbelangrijk: te weinig drinken kan je een opgeblazen gevoel en bijgevolg een buikje bezorgen. Dankzij deze tips blijf jij heel de zomer gehydrateerd.

 

TIP 1 ➡ Drink veel water

Heel erg logisch natuurlijk, maar toch belangrijk om te vermelden. Drink heel veel water. Neem daarom ook altijd een flesje water mee als je op pad gaat. Zo vergeet je niet te drinken. Het klinkt misschien verrassend, maar door net meer te drinken, houdt je lichaam minder water vast.

 

TIP 2 ➡ Eet veel fruit en groenten

Zet extra groenten en fruit op het menu. Ze bevatten veel water. Goede voorbeelden zijn sla, tomaat, selder, watermeloen of grapefruit.

 

TIP 3 ➡ Wissel af

Ben jij water snel beu? Wissel dan eens af. Door fruit of groenten toe te voegen creëer je extra smaak en ben je minder geneigd om naar koffie of frisdrank te grijpen. Koffie vermijd je best zoveel mogelijk als het warm is, het droogt je lichaam uit in plaats van te hydrateren.

 

TIP 4 ➡ Drink voor het eten

Nog een gouden tip: drink ongeveer een half uurtje voor je eet minstens één groot glas water. Je hydrateert je lichaam en valt gemakkelijker af. Want uit onderzoek van de Universiteit van Burmingham blijkt dat je minder eet als je water drinkt voor de maaltijd.

 

TIP 5 ➡ Handige reminders

Je smartphone kan je helpen voldoende te drinken. Installeer een app die bijhoudt bij hoeveel je drinkt. Bij de meeste apps krijg je een melding als het weer even geleden is dat je gedronken hebt. Handig!