Sportcentrum StedebroeCPilates

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Het is zo leuk dat ik regelmatig complimenten krijg over mijn figuur en uitstraling. Dankzij Pilates! Een beetje spierpijn geeft niet. Het gaat om het resultaat.

In iedere les wordt je lichaam én mijn geest weer uitgedaagd om een stapje verder te gaan. Het is heerlijk als een oefening net weer een beetje zwaarder wordt of dat het beter gaat dan de vorige keer.

Probeer Pilates uit!

Ervaren of Pilates bij jou past? Probeer onze lessen, sfeer en faciliteiten vrijblijvend uit.

Bekijk het lesrooster